II Encontro Agrobiotech Innovación
26 e 27 DE OUTUBRO 2017
Encontro multisectorial en Galicia dos sectores Biotecnolóxico, Agroalimentario e da Biomasa
¿En que consiste o encontro?
O encontro Agrobiotech innovación é unha acción do Programa Agrobiotech Innovación, posta en marcha pola Xunta de Galicia a través da Axencia Galega de Innovación (GAIN) e Tecnópole, o Parque Tecnológico de Galicia, na que se darán cita as empresas demandantes ou oferentes de productos, servizos e tecnoloxías, a administración autonómica, os clústers, e as asociacions e os centros tecnolóxicos máis relevantes nos sectores da BIOTECNOLOXÍA, AGROALIMENTACIÓN e a BIOMASA, co obxetivo principal de xenerar un contacto inicial entre empresas compradoras e vendedoras, de modo que se xeneren sinerxias positivas de negocio para ambas partes.
Día 26/10:
19.00 h: De Tecnópole (Encuentro Agrobiotech) a Ourense (Parque de San Lázaro, frente a la Subdelegación del gobierno)
Día 27/10:
8.30 h: de Ourense (Parque de San Lázaro, frente a Subdelegación del gobierno) a Tecnópole (Encuentro Agrobiotech)
Apertura
-
09:30 - 10:00 Recollida de acreditacións Recepción Edificio CEI, xunto á carpa
-
10:00 - 10:30 Apertura institucional do encontro Salón de actosSalón de Actos | Edificio CEI
Sesions en paralelo
-
10:30 - 11:45 Oportunidades para o desenvolvemento dun programa de Compra Pública Innovadora no marco da Estratexia Galega de Biotecnoloxía Sala 1
Sergio Figueiras, Director da Área de Desenvolvemento e Innovación Sanitaria, ACIS
Codigo100: oportunidades de Compra Publica Innovadora (CPI) no sector 'biotec'
Caso empresarial Eli Díez. Progenika Biopharma
Moderadora: Pilar Morgade Directora de Programas de Innovación. GAIN
-
10:30 - 11:45 Materiais de alto valor a partir de biomasa Salón de actos
Lidia García, Coordinadora proxecto Barbara, AITIIP
Introdución ao Proxecto Barbara: Biopolymers with advanced functionalities for building and automotive parts processed through additive manufacturing
Santiago Recaman, Departamento de I+D e Asistencia Técnica. FINSA
Fibras industriais de madeira e a súa aplicación en WPC (Wood Plastic Composite)
Javier Polo, Xerente, ProquiDeza
Novas aplicacións dos extractos vexetais
Moderadora: Raquel Ledo, CTAG
-
12:15 - 13:30 A participación en H2020 como motor do crecemento empresarial Salón de actos
Daniel Pérez, Director de innovación, Nanoinmunotech
Nanosensores HEATSENS como caso de éxito en H2020
Antonio Touriño Couso, Director I+D, FORESA
Proxectos colaborativos internacionais de I+D+i como desenvolvemento de negocio
Javier Bueno Lema. Director do Campus Terra - Universidade de Santiago de Compostela
O Polo de Innovación Dixital para o sector Agroalimentario Galego
Presentadora: Teresa Bernal, Xefa do Departamento de Servizos e Observatorio de Innovación. Área de Servizos. GAIN
-
13:30 - 14:30 Benvida e percorrido polos stands da área expositiva Salón de actosFrancisco Conde. Conselleiro de Economía e Industria. Xunta de Galicia
-
16:00 - 19:00 Nanoeaters-day. Sala 1 Presentación do proxecto. Aplicacións da nanotexnoloxía no sector Agroalimentario.
Aceite de oliva: Jesús Simal, Departamento de Química Analítica, Nutrición e Bromatoloxía, U Vigo
Sensores para a detección de biotoxinas mariñas: Jorge Pérez, Departamento de Química, U Vigo. Begoña Espiña, Departamento de Ciencias da Vida, INL
Ciguatoxiñas: Natalia Vilariño, Departamento de Farmacoloxía, USC. Begoña Espiña, Departamento de Ciencias da Vida, INL
Caso empresarial: Miguel González, Director de Indrops Laboratorio
-
16:00 - 19:00 Agrobiotech: presentación de empresas participantes nas edición 2015 e 2017 Carpa
BIOSTATECH, QUBIOTECH, VEIGAS DE SABUGUEIRO, FIABLONE, ALLGENETICS&BIOLOGY, GLECEX, BIOMASA FORESTAL, XENOTECHS, INDROPS, FIABLONE, BETANZOS HB, ECOCELTA, NANOGAP, AMSLAB, BOSQUES NATURALES
Presentadora: Teresa Bernal. Xefa do Departamento de Servizos e Observatorio de Innovación. Área de Servizos. GAIN
-
16:00 - 19:00 POCTEP: presentación de proxectos en desenvolvemento nos sectores obxecto de AGROBIOTECH Salón de actos
BIOTECFOR_1_P , VALORNATURE_ C, BIOMASA_AP_1_E, NUTRIAGE, Cluster Transfronterizo en Biotecnología, Código Máis, NANOEATERS, AQUALITRANS
Presentador: Xosé Francisco Pedras. CIS Madeira
-
16:00 - 19:00 Visita a Aceites Abril (Aforo limitado. Necesaria inscrición na recepción do Edificio CEI, xunto á carpa)
Networking
-
10:30 - 13:00 Reunións B2B Rexístrate Carpa
-
11:45 - 12:15 Café Networking Carpa
-
14:30 - 16:00 Xantar Carpa
-
16:30 - 19:00 Reunións B2B Carpa Rexístrate
-
21:30 Cea e visita bodega Casal de Armán (Ribadavia)
Sesions en paralelo
-
09:30 - 11:00 Nutrición personalizada: oportunidades de negocio a través da innovación Salón de actos
María José Chapela, Investigadora, ANFACO-CECOPESCA
Experiencias de innovación no ámbito da alimentación persoalizada
José M. López Vilariño, Glecex
A alimentación saudable, paradigma da necesidade de innovación no sector alimentario
Moderadora: Paula Álvarez Técnico proxectos, CLUSAGA
-
09:30 - 11:00 Optimización do aproveitamento enerxético da biomasa Sala 1
Ángela Rodríguez, Responsable da Área de Bioenergía, Energylab
Valorización da biomasa mediante dixestión anaerobia
Alba Diéguez, Institut für Energietechnik Technische, Universität Berlin
O potencial enerxético da biomasa: posibilidades e riscos
Carlos Pinho, Instituto de Ciência e Inovaçao em Engenharia Mecânica e Engenharia Industrial (INEGI)
Estudos sobre a combustión de carbóns vexetais portugueses
Moderador: Jacobo Porteiro, Director do Departamento de Enxenería Mecánica, Máquinas e Motores térmicos e fluidos, Universidade de Vigo
-
09:30 - 11:00 Innovación no sector vitivinícola Sala 2
Débora Franco, Cofundadora. Monet Tecnología e Innovación
Solucións innovadoras na predición de enfermidades no viñedo
Susana Gulín, Xerente Técnico do Departamento de Enoloxía. Viña Costeira
Mellora do cultivo integral e sostible da vide mediante estacións optimizadas de previsión de infeccións fúnxicas
Rubén Pérez, Director Técnico, Bodega Ponte da Boga, con:
Javier Cancela, Investigador del grupo de Planificación e Proxectos. USC
Mar Vilanova, Investigadora en viticultura e enoloxía. MBG-CSIC
Ponte da Boga: como facer que a investigación e a innovación formen parte da filosofía dunha pequena empresa
Moderadora: Ana Muñiz, Responsable de proyectos institucionales, FEUGA
-
11:30 - 12:30 Galicia: sede da primeira incubadora de fármacos en España Salón de actos
Antonio Gómez, Spain New Ventures Lead, Johnson & Johnson Innovation
José Antonio Madriñán, Director en Vales y Asociados. Asesor Xurídico da Fundación Kaertor
Ana Isabel Sánchez, Consultora legal. Janssen
José Manuel Abella, Director da Área de Servizos. GAIN
Moderadora: Mabel Loza, Directora científica. Fundación Kaertor
-
11:30 - 12:30 Valorización dos recursos agrogandeiros: o caso do biogás Sala 1
Miguel Angel Balboa, Director de Bioenerxía. Norvento Enerxía. Caso empresarial
Moderador: Joaquín López Pérez, Xefe da Área de Enerxías Renovables. INEGA
-
11:30 - 12:30 Sustentabilidade integrada no sector agroalimentario Sala 2
Clemente Mata Tapia, Subdirector xeral de Fomento Industrial e Innovación, Mº de Agricultura e Pesca, Alimentación e Medio Ambente
Actuacións para o fomento da sustentabilidade integral da industria agroalimentaria
Paula Patiño, Directora. Acastrexa.
A biodiversidade da Reserva da Biosfera de Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo na Industria agroalimentaria
Moderador: Andrés Hermida Director xeral, CETAL.
-
13:00 - 14:00 Aplicacións da Industria 4.0 en sectores agrobiotech Salón de actos
José Alberto Regueiro Abelleira, Responsable de aprovisionamiento y TIC, Innolact
Aplicacións da Industria 4.0 en Innolact
Martín Segovia García, Director de Integración/Produción. Avigal (Grupo Vall Companys)
Transformación dixital en Avigal
Laura Vázquez, Responsable de Transformación Dixital. Biomasa Forestal
Experiencia do programa piloto Activa Industria 4.0
Moderador: Norberto Penedo, Director da área de Competitividade, IGAPE
Clausura
-
14:00 Xantar Despedida Carpa
Networking
-
09:00 - 9:30 Café Networking Carpa
-
09:30 - 13:30 Reunións B2B Carpa Rexístrate
-
11:00 - 11:30 Café Networking Carpa
-
12:30 - 13:00 Café Networking Carpa
UBICACIÓN DAS SALAS ONDE TERÁN LUGAR AS DISTINTAS SESIÓNS:
- O Salón de Actos atópase no soto do Edificio CEI, situado tras a carpa
- As Salas 1 e 2 atópanse na 3ª planta do Edificio CEI, situado tras a carpa
Ponencias
Ponentes
Colaboradores
Actividades
Mesas, Ponencias e Talleres Sectoriais
Relatorios e talleres prácticos impartidos por expertos sobre temas de interese de máxima actualidade, que se desenvolverán de maneira especializada para cada un dos sectores: biotecnoloxía, agroalimentación e biomasa.
Área de Exposición
Na carpa do evento habilitaranse espazos para que, de maneira gratuíta, as empresas e profesionais interesados expoñan os seus produtos e realicen demostracións e presentacións. As reservas dos espazos solicitaranse no formulario de inscrición ao encontro.
Espacio de networking
De maneira permanente estarán dispoñibles diferentes áreas de networking co obxectivo de favorecer os contactos profesionais e institucionais.
Reuniones one to one
As empresas e profesionais participantes terán habilitados espazos para agendar encontros particulares cos provedores e clientes target de interese. Está habilitada unha ferramenta na web do programa para poder axendar estas reunions.
E ademáis
Relatores das empresas beneficiarias das duas edicións do programa.
Degustación de produtos.
Visita guiada a unha empresa.
Xornadas de capacitación
Localización e contacto
Tecnópole, Parque Tecnolóxico de Galicia
San Cibrao das Viñas
32900 – Ourense
agrobiotech@tecnopole.es