II Encontro Agrobiotech Innovación

26 e 27 DE OUTUBRO 2017

Encontro multisectorial en Galicia dos sectores Biotecnolóxico, Agroalimentario e da Biomasa

¿En que consiste o encontro?

O encontro Agrobiotech innovación é unha acción do Programa Agrobiotech Innovación, posta en marcha pola Xunta de Galicia a través da Axencia Galega de Innovación (GAIN) e Tecnópole, o Parque Tecnológico de Galicia, na que se darán cita as empresas demandantes ou oferentes de productos, servizos e tecnoloxías, a administración autonómica, os clústers, e as asociacions e os centros tecnolóxicos máis relevantes nos sectores da BIOTECNOLOXÍA, AGROALIMENTACIÓN e a BIOMASA, co obxetivo principal de xenerar un contacto inicial entre empresas compradoras e vendedoras, de modo que se xeneren sinerxias positivas de negocio para ambas partes.

Captación de novos clientes

Establecer contactos e entender as necesidades e prioridades da Administración Gallega

Identificar socios comerciais, industriais e financieiros

Coñecer socios financieiros

Día 26/10:

19.00 h: De Tecnópole (Encuentro Agrobiotech) a Ourense  (Parque de San Lázaro, frente a la Subdelegación del gobierno)

Día 27/10:

8.30 h: de Ourense (Parque de San Lázaro, frente a Subdelegación del gobierno) a Tecnópole (Encuentro Agrobiotech)

Apertura

  • 09:30 - 10:00 Recollida de acreditacións Recepción Edificio CEI, xunto á carpa
  • 10:00 - 10:30 Apertura institucional do encontro Salón de actos
    Salón de Actos | Edificio CEI

Sesions en paralelo

  • 10:30 - 11:45 Oportunidades para o desenvolvemento dun programa de Compra Pública Innovadora no marco da Estratexia Galega de Biotecnoloxía Sala 1

    Sergio Figueiras, Director da Área de Desenvolvemento e Innovación Sanitaria, ACIS

    Codigo100: oportunidades de Compra Publica Innovadora (CPI) no sector 'biotec'

    Caso empresarial Eli Díez. Progenika Biopharma

    Moderadora: Pilar Morgade Directora de Programas de Innovación. GAIN

  • 10:30 - 11:45 Materiais de alto valor a partir de biomasa Salón de actos

    Lidia García, Coordinadora proxecto Barbara, AITIIP

    Introdución ao Proxecto Barbara: Biopolymers with advanced functionalities for building and automotive parts processed through additive manufacturing

    Santiago Recaman, Departamento de I+D e Asistencia Técnica. FINSA

    Fibras industriais de madeira e a súa aplicación en WPC (Wood Plastic Composite)

    Javier Polo, Xerente, ProquiDeza

    Novas aplicacións dos extractos vexetais

    Moderadora: Raquel Ledo, CTAG

  • 12:15 - 13:30 A participación en H2020 como motor do crecemento empresarial Salón de actos

    Daniel Pérez, Director de innovación, Nanoinmunotech

    Nanosensores HEATSENS como caso de éxito en H2020

    Antonio Touriño Couso, Director I+D, FORESA

    Proxectos colaborativos internacionais de I+D+i como desenvolvemento de negocio

    Javier Bueno Lema. Director do Campus Terra - Universidade de Santiago de Compostela

    O Polo de Innovación Dixital para o sector Agroalimentario Galego

    Presentadora: Teresa Bernal, Xefa do Departamento de Servizos e Observatorio de Innovación. Área de Servizos. GAIN

  • 13:30 - 14:30 Benvida e percorrido polos stands da área expositiva Salón de actos
    Francisco Conde. Conselleiro de Economía e Industria. Xunta de Galicia
  • 16:00 - 19:00 Nanoeaters-day. Sala 1 Presentación do proxecto. Aplicacións da nanotexnoloxía no sector Agroalimentario.

    Aceite de oliva: Jesús Simal, Departamento de Química Analítica, Nutrición e Bromatoloxía, U Vigo

    Sensores para a detección de biotoxinas mariñas: Jorge Pérez, Departamento de Química, U Vigo. Begoña Espiña, Departamento de Ciencias da Vida, INL

    Ciguatoxiñas: Natalia Vilariño, Departamento de Farmacoloxía, USC. Begoña Espiña, Departamento de Ciencias da Vida, INL

    Caso empresarial: Miguel González, Director de Indrops Laboratorio

  • 16:00 - 19:00 Agrobiotech: presentación de empresas participantes nas edición 2015 e 2017 Carpa

    BIOSTATECH, QUBIOTECH, VEIGAS DE SABUGUEIRO, FIABLONE, ALLGENETICS&BIOLOGY, GLECEX, BIOMASA FORESTAL, XENOTECHS, INDROPS, FIABLONE, BETANZOS HB, ECOCELTA, NANOGAP, AMSLAB, BOSQUES NATURALES

    Presentadora: Teresa Bernal. Xefa do Departamento de Servizos e Observatorio de Innovación. Área de Servizos. GAIN

  • 16:00 - 19:00 POCTEP: presentación de proxectos en desenvolvemento nos sectores obxecto de AGROBIOTECH Salón de actos

    BIOTECFOR_1_P , VALORNATURE_ C, BIOMASA_AP_1_E, NUTRIAGE, Cluster Transfronterizo en Biotecnología, Código Máis, NANOEATERS, AQUALITRANS

    Presentador: Xosé Francisco Pedras. CIS Madeira

  • 16:00 - 19:00 Visita a Aceites Abril (Aforo limitado. Necesaria inscrición na recepción do Edificio CEI, xunto á carpa)

Networking

  • 10:30 - 13:00 Reunións B2B Rexístrate Carpa

  • 11:45 - 12:15 Café Networking Carpa

  • 14:30 - 16:00 Xantar Carpa

  • 16:30 - 19:00 Reunións B2B Carpa Rexístrate

  • 21:30 Cea e visita bodega Casal de Armán (Ribadavia)

Sesions en paralelo

  • 09:30 - 11:00 Nutrición personalizada: oportunidades de negocio a través da innovación Salón de actos

    María José Chapela, Investigadora, ANFACO-CECOPESCA

    Experiencias de innovación no ámbito da alimentación persoalizada

    José M. López Vilariño, Glecex

    A alimentación saudable, paradigma da necesidade de innovación no sector alimentario

    Moderadora: Paula Álvarez Técnico proxectos, CLUSAGA

  • 09:30 - 11:00 Optimización do aproveitamento enerxético da biomasa Sala 1

    Ángela Rodríguez, Responsable da Área de Bioenergía, Energylab

    Valorización da biomasa mediante dixestión anaerobia

    Alba Diéguez, Institut für Energietechnik Technische, Universität Berlin

    O potencial enerxético da biomasa: posibilidades e riscos

    Carlos Pinho, Instituto de Ciência e Inovaçao em Engenharia Mecânica e Engenharia Industrial (INEGI)

    Estudos sobre a combustión de carbóns vexetais portugueses

    Moderador: Jacobo Porteiro, Director do Departamento de Enxenería Mecánica, Máquinas e Motores térmicos e fluidos, Universidade de Vigo

  • 09:30 - 11:00 Innovación no sector vitivinícola Sala 2

    Débora Franco, Cofundadora. Monet Tecnología e Innovación

    Solucións innovadoras na predición de enfermidades no viñedo

    Susana Gulín, Xerente Técnico do Departamento de Enoloxía. Viña Costeira

    Mellora do cultivo integral e sostible da vide mediante estacións optimizadas de previsión de infeccións fúnxicas

    Rubén Pérez, Director Técnico, Bodega Ponte da Boga, con:

    Javier Cancela, Investigador del grupo de Planificación e Proxectos. USC

    Mar Vilanova, Investigadora en viticultura e enoloxía. MBG-CSIC

    Ponte da Boga: como facer que a investigación e a innovación formen parte da filosofía dunha pequena empresa

    Moderadora: Ana Muñiz, Responsable de proyectos institucionales, FEUGA

  • 11:30 - 12:30 Galicia: sede da primeira incubadora de fármacos en España Salón de actos

    Antonio Gómez, Spain New Ventures Lead, Johnson & Johnson Innovation

    José Antonio Madriñán, Director en Vales y Asociados. Asesor Xurídico da Fundación Kaertor

    Ana Isabel Sánchez, Consultora legal. Janssen

    José Manuel Abella, Director da Área de Servizos. GAIN

    Moderadora: Mabel Loza, Directora científica. Fundación Kaertor

  • 11:30 - 12:30 Valorización dos recursos agrogandeiros: o caso do biogás Sala 1

    Miguel Angel Balboa, Director de Bioenerxía. Norvento Enerxía. Caso empresarial

    Moderador: Joaquín López Pérez, Xefe da Área de Enerxías Renovables. INEGA

  • 11:30 - 12:30 Sustentabilidade integrada no sector agroalimentario Sala 2

    Clemente Mata Tapia, Subdirector xeral de Fomento Industrial e Innovación, Mº de Agricultura e Pesca, Alimentación e Medio Ambente

    Actuacións para o fomento da sustentabilidade integral da industria agroalimentaria

    Paula Patiño, Directora. Acastrexa.

    A biodiversidade da Reserva da Biosfera de Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo na Industria agroalimentaria

    Moderador: Andrés Hermida Director xeral, CETAL.

  • 13:00 - 14:00 Aplicacións da Industria 4.0 en sectores agrobiotech Salón de actos

    José Alberto Regueiro Abelleira, Responsable de aprovisionamiento y TIC, Innolact

    Aplicacións da Industria 4.0 en Innolact

    Martín Segovia García, Director de Integración/Produción. Avigal (Grupo Vall Companys)

    Transformación dixital en Avigal

    Laura Vázquez, Responsable de Transformación Dixital. Biomasa Forestal

    Experiencia do programa piloto Activa Industria 4.0

    Moderador: Norberto Penedo, Director da área de Competitividade, IGAPE

Clausura

  • 14:00 Xantar Despedida Carpa

Networking

  • 09:00 - 9:30 Café Networking Carpa
  • 09:30 - 13:30 Reunións B2B Carpa Rexístrate
  • 11:00 - 11:30 Café Networking Carpa
  • 12:30 - 13:00 Café Networking Carpa

UBICACIÓN DAS SALAS ONDE TERÁN LUGAR AS DISTINTAS SESIÓNS:

  • O Salón de Actos atópase no soto do Edificio CEI, situado tras a carpa
  • As Salas 1 e 2 atópanse na 3ª planta do Edificio CEI, situado tras a carpa 

Colaboradores

Actividades

Mesas, Ponencias e Talleres Sectoriais

Relatorios e talleres prácticos impartidos por expertos sobre temas de interese de máxima actualidade, que se desenvolverán de maneira especializada para cada un dos sectores: biotecnoloxía, agroalimentación e biomasa.

Área de Exposición

Na carpa do evento habilitaranse espazos para que, de maneira gratuíta, as empresas e profesionais interesados expoñan os seus produtos e realicen demostracións e presentacións. As reservas dos espazos solicitaranse no formulario de inscrición ao encontro.

Espacio de networking

De maneira permanente estarán dispoñibles diferentes áreas de networking co obxectivo de favorecer os contactos profesionais e institucionais.

Reuniones one to one

As empresas e profesionais participantes terán habilitados espazos para agendar encontros particulares cos provedores e clientes target de interese. Está habilitada unha ferramenta na web do programa para poder axendar estas reunions.

E ademáis

Relatores das empresas beneficiarias das duas edicións do programa.

Degustación de produtos.

Visita guiada a unha empresa.

Xornadas de capacitación

Localización e contacto

Tecnópole, Parque Tecnolóxico de Galicia

San Cibrao das Viñas
32900 – Ourense

agrobiotech@tecnopole.es